Maak het verschil met

Finti®

Finti is de milieuvriendelijke vervanger van tropisch hardhout voor toepassingen in kozijnen, ramen en deuren. De grondstof voor Finti is in overvloed verkrijgbaar uit verantwoord beheerde FSC en PEFC bossen. Het hout is door het thermisch modificatieproces zeer duurzaam gemaakt.

Kwaliteiten
De thermische isolatiewaarde van Finti (Lambdawaarde = 0,095) is zeer hoog. Zeker in vergelijking met gangbare hardhoutsoorten. Dat maakt Finti zeer geschikt voor energieneutrale nieuwbouw en renovatie. Hierbij hoeven geen zwaardere kopmaten te worden toegepast. Het gemodificeerde, gevingerlast en gelamineerde eindproduct is zeer vormstabiel en heeft een sterk verbeterd krimp- en zwelgedrag. Bij met Finti geproduceerde kozijnen, ramen en deuren is een overschildertermijn van 15 jaar haalbaar. De resultaten van testen bewijzen de kwaliteit van Finti®. Voor het bewerken van Finti zijn er geen aanpassingen of investeringen nodig. Dat gaat namelijk uitstekend met de gangbare productieprocessen in de timmerindustrie.

Assortiment
Finti wordt in lengtes van 600 cm geleverd. Het hout is geschaafd en voorzien van kleine ronde hoekjes. De volgende kopmaten zijn standaard leverbaar:
62 x 94 / 120 / 144 mm
72 x 94 / 120 / 144 mm
94 x 94 / 120 / 144 / 194 mm

Andere maten zijn op bestelling leverbaar.

Meer weten?